Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Diversen

Cerastium alpinum

(1/1)

Frankie Wulleman:
Momenteel heb ik één enkele zaailing staan van Cerastium alpinum. Ik weet precies niet wat zijn cultuurgegevens zijn. De moederplant ben ik vrij vlug verspeeld in de rotstuin. Door de sterke beharing zal de plant wellicht weinig vocht kunnen verdragen. Ik overweeg om hem verticaal in een tufhole te planten. Wie weet meer?

Luc Gilgemyn:
Hij heeft 3 subspecies Frankie :

Cerastium alpinum lanatum, - glabratum en -tomentosum, enig idee de welke je vast hebt ?

Ik heb ooit lanatum en tomentosum gehad en die waren niet echt moeilijk.  Ze deden het jarenlang goed in de rotstuin, gewoon in volle zon.

Pim Hols:

--- Citaat van: Frankie Wulleman op  2 februari 2011, 22:01:51 ---Momenteel heb ik één enkele zaailing staan van Cerastium alpinum. Ik weet precies niet wat zijn cultuurgegevens zijn. De moederplant ben ik vrij vlug verspeeld in de rotstuin. Door de sterke beharing zal de plant wellicht weinig vocht kunnen verdragen. Ik overweeg om hem verticaal in een tufhole te planten. Wie weet meer?

--- Einde van citaat ---
Toch ook weer niet te droog Frankie, heb ik het idee, ondanks de sterke beharing. Alleen in het groeiseizoen dan. En (veel) zon is zeker een must, zoals Luc al opmerkt.
Ik heb al jaren geleden ooit eens wat exemplaren uit zaad gekweekt. Het is nooit een mooie plant geworden, maar heeft tot nu toe altijd kunnen overwinteren. Ben benieuwd na deze winter.

Frankie Wulleman:
Het is C. alpinum lanatum die ik heb, Luc.
Merci jongens voor de tips. Misschien heb ik mijn vorige plant wel te droog gehouden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie