Vlaamse Rotsplanten Vereniging

Planten => Bloembollen-Knollen-Wortelstokken => Galanthus - Sneeuwklokjes => Topic gestart door: Wim Boens op 30 november 2010, 16:16:45

Titel: Galanthus Verkoop
Bericht door: Wim Boens op 30 november 2010, 16:16:45
Voor de geïnteresseerden, hier de prijslijst voor de sneeuwklokjes van Ivycroft.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Lily-Anne Vereecken op 2 december 2010, 08:02:00
ik begrijp het niet , maar wou nog even naar de lijst van Ivycroft kijken en ik kan hem blijkbaar niet meer openen - doe ik iets verkeerd?
groetjes
Lily-Anne

Ik heb zopas nog eens geprobeerd en blijkbaar is het terug in orde - ik weet niet wat er misgegaan is , dus je mag dit bericht verwijderen of negeren
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Luc Gilgemyn op 2 december 2010, 09:04:52
Hier gaat hij bij aanklikken gewoon open Lily-Anne...  :-\
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Ruben Billiet op 2 december 2010, 09:51:48
Op de website van colesbourne staat ook het nieuwe aanbod 2010-2011!
Welliswaar geen mailorders  :(

Via de website colesbourne gardens en dan doorgaan naar 'sales'

Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 11 december 2010, 08:05:24
Ook bij Harveys is de nieuwe lijst beschikbaar. Ze staat weliswaar nog niet (juist) online. Gisteren stond er nog de lijst van 2010 op. STuur gewoon even een mailtje naar Harveys Garden Plants en je krijgt de Galanthuslijst 2011 snel terug. Er staan toch enkele bijzonderhden op maar de echt aparte kan je er nog niet betrekken.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 11 december 2010, 22:14:27
waar koopt men de echt aparte?
bij 'the snowdrop company' begrijp ik maar die lijst is al een tijdje uit dus nu waarschijnlijk ook niet meer

en bij north green snowdrops.

allebei nog niet geprobeerd maar dat wordt zoetjes aan wel tijd.
anderen al bij een van deze 'nurseries' iets gekocht?
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 17 december 2010, 21:49:15
Loes, ik heb bij allemaal met wisselend succes al aangekocht, vaak tegen hoge Engelse prijzen. Dit jaar wordt bv tot 60 pond gevraagd per bol voor de specials zoals Galanthus Fiona Mc Kenzie. En dan spreek ik nog niet over de 'auction bulbs' van Morley. Hierbij moet je een schriftelijk bod doen op een zeldzame cv. Vorig jaar ging er bv een Galanthus elwesii 'White Perfection' weg voor 140 pond, Galanthus plicatus E A Bowles gaat  aan 150 pond. Madness waar ik niet aan meedoe. Ik heb het geluk gehad om bij de start van deze biedingen in 2007 een galanthus plicatus 'Green of Hearts' te kopen. Meteen gechipt!

Een ander nadeel vind ik dat deze alleen en zonder uitzondering versturen 'in the green'. Dat geeft toch een verhoogd risico!
Het beste en veruit het leukste is natuurlijk ruilen bij een serieuze liefhebber.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 18 december 2010, 17:42:23
Valentin,

ja,tuurlijk is ruilen het leukste.heb ik ook al op bescheiden voet gedaan maar eerst moet je wat,bijzonders,te ruilen hebben en dat is nu juist zo lastig.
Inmiddels heb ik wel wat mooiere klokjes maar die hebben anderen ook vaak.Ik moet al moeite genoeg doen om bijv een Diggory of platyphyllus te kopen.Laat staan dat ik iets te ruil zou hebben voor zo`n klokje.
Vandaar mijn vraag dus waar de mooie klokjes te bestellen.
Overigens bevalt het groenplanten mij ook niet zo goed.vorig jaar 2 tamelijk dure,oa Wasp,op die manier om zeep geholpen.is toch heel jammer.Gelukkig ruilen de liefhebbers meestal bollen.
Ach en zo blijft er nog wat te wensen over
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 18 december 2010, 19:29:31
Loes
Ik heb ondertussen een goeie 670 verschillende G's groeien, uiteraard zijn de meest speciale ook single-bulbed. Moest je echt iets specifiek zoeken, kan ik je mss helpen. Ik verkoop dit jaar in Kalmthout op het sneeuwklokjesweekend.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 18 december 2010, 19:43:29
Loes, op zoek naar 'specials' aan Engelse prijzen? Kijk eens op www.ebay.co.uk.
Tik in het zoekvenster 'Galanthus' in. Je vindt een variatie aan sneeuwklokjes en galantofilia. De meest bijzondere zijn in 'auction only'. Op dit moment staat er bv een echte 'Ecusson d'Or' te koop aan ca. 51 pond. Ik verwacht tegen sluitingstijd (ca 21.30 u) toch een zot bedrag van rond de 80 pond.... Het pseudoniem  'mrohowes' is naar verluid een erg bekende Engelse galantofiel die het meest bekende Gala organiseert. Als je bij hem rechtstreeks bestelt , kan je die sneeuwklokjes niet te pakken krijgen, zelfs al ben je zoals ik al 12 jaar klant bij hem. De echt zeldzame gaan bij hem gewoon het net op tegen biedingsprijzen...
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Frankie Wulleman op 18 december 2010, 21:09:51
Eerlijk gezegd vindt ik dat opbieden er een beetje over. Om  zomaar eventjes een smak geld op tafel te gooien voor een zogezegd nieuw zeldzaam sneeuwklokje die in de verste verte niet van andere variëteiten is te onderscheiden en vaak nog eens een zwakke groeikracht heeft. Wie zegt er trouwens niet dat er een stroman in het publiek zit?  ;)
Geef mij dan maar de echte klassiekers die typische kenmerken hebben en al bewezen hebben om goede tuinplanten te zijn.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 18 december 2010, 22:31:32
oke,dan zal ik nu bekennen dat ik op Ecusson d'or geboden heb en ook op Diggory .En ik vetel er meteen maar bij dat ik ze alletwee niet gewonnen heb.ik weet wel dat ik bij Diggory tot 1 seconde voor de sluiting de hoogste bieder was  :'(
ja,soms ben ik niet al te verstandig,maar ja.
ik weet dat deze verkoper ook klokjes via mailorder verkoopt en in februari naar bepaalde mensen een lijst stuurt met de meer bijzondere klokjes.daar hoorde ik dus nog niet bij.
het is toch allemaal een beetje vriendjespolitiek.
dit jaar ga ik naar de Boschhoeve,misschien kan ik daar nog iets leuks vinden.
670 verschillende...zo groot is mijn tuin niet,tenminste als je er ook  nog wat anders wil laten groeien in de zomer.
bij mij staat de teller op zo`n 75 verschillende en er kunnen er nog een paar bij.en daarna ga ik de minder speciale misschien wel verkopen,om ruimte te maken.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 19 december 2010, 07:01:52
Gisteren voor de fun geboden op dezelfde Ecusson d'Or. Ik weet zeker dat er een stroman tussen de bieders zit. Het is ook gemakkelijk om de prijs van jouw bol te verhogen tot hij de prijs haalt die je voor ogen hebt. Ik krijg elk jaar wel de lijst van Joe, maar daar houdt het ook op. De laatste Galanthus Gala's in UK was er geen enkele Belg die een bestelde Galanthus bij hem te pakken kreeg. Dus gaan we sedert 2008 niet meer...Je stopt er veel moeite, geld, tijd in en de return op de plant sales is mager. De verplaatsingen waren soms ook groot en dat tegen de sneeuw in. Alleen jammer van de contacten die we daar toch hadden. Het is toch anders dan per mail....
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 19 december 2010, 07:32:24
Frankie, wat je zegt is natuurlijk deels waar. Die prijzen zijn zot, na de tulipomanie de galantomanie... maar de nieuwe cv's zijn juist zo verschillend dat ze echt outstanding zijn in een collectie. Geen enkel sneeuwklokje dat bv in de buurt komt van 'Ecusson d'Or' en 'Diggory'. Ze zijn instantly herkenbaar. Maar het is waar dat bij het versturen van 'groenplanten' er vaak een hoger risico is om de planten terug te laten aanslaan. Bovendien hebben heel wat 'grootkwekers' stagonospora in hun verzameling. De geforceerde monocultuur met allerlei pesticiden en meststoffen creëert gevoeliger planten.
Uiteraard weet ik van de voorbije 15 jaar ook dat de grote kwekers een zeer bewuste strategie hanteren bij het 'releasen' van nieuwe cv's. Eerst komen hun onmiddellijke vrienden aan bod, dan degene die een goeie tegenruil bieden,. vervolgens pas komen de eersten op Ebay. Daarna kan je als je een goed contact met die kweker hebt, er eentje tegen een meer democratische prijs kopen. Tot slot verschijnen pas de eerste nieuwe sneeuwklokjes op evenementen. Gelukkig heb ik in het verleden al wat contacten kunnen opbouwen omdat ik zelf vondsten deed.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 19 december 2010, 07:38:56
Loes, mijn tuin is net een tuin met echte volle zomerborders op kleur met nieuwe vaste planten. Ik hou (hield) al meer dan tien jaar open tuin, eerste weekend van juli en eerste weekend van september.  Min zomertuin was twee keer op 'Groene Vingers'. Sneeuwklokjes bieden net die kans om ze helemaal tussen de vaste planten te 'verstoppen' in de zomermaanden. Ik heb zelfs sneeuwklokjes in mandjes in de groentetuin op plekken waar bv sla of kolen worden aangeplant.
Anderzijds is het zo dat ik toch wel ernstig aan het selecteren ben in de oudere cv's van Galanthus. Een collectie van 670 is niet zo gemakkelijk. Alles is uiteraard goed gelabeld en opgelijst, maar op een bepaald moment komt er ook gewoon plaatsgebrek.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Cor van Kapel op 19 december 2010, 11:45:19
Geef mij dan maar de echte klassiekers die typische kenmerken hebben en al bewezen hebben om goede tuinplanten te zijn.
Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Maar dat heb ik overigens bij alle plantengeslachten welke ik in m'n tuin heb.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 26 december 2010, 16:19:42
De laatste nieuwe sneeuwklokjes zijn bijna allemaal hybriden of prachtige selecties die zich bewezen hebben in meerdere tuinen over verschillende jaren...
Overigens, sneeuwklokjes zijn sterke  echte overlevingskunstenaars; zeg maar true survivors. Ik zou alleen al een thread kunnen opzetten over de manier waarop de bollen/zaden erin slagen om te overleven. Er valt wel wat te zeggen over de zotte prijzen. Maar naar verluidt is dat bij alle speciale planten...of niet, beste plantenkenners. Wat dacht je bv van Hepatica's van 200 euro per stuk....
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Luc Gilgemyn op 26 december 2010, 18:19:16
Zotte prijzen voor bollen/planten zijn van alle tijden en alle genussen Valentin, daar ben ik het helemaal mee eens.  Wat nieuw is en zeldzaam "gaat" veel geld... en een liefhebberij mag nu éénmaal geld kosten...  ;D 
Hepatica's van 250 € zijn iets, maar je vindt er zelf al eens één van 2500 €... !!!!!  :o :o
En wat er op E-bay gebeurt is soms al helemaal onbegrijpelijk.  Ik ben zelf nogal wat bezig met Pleione en dan zie je op E-bay pleiones verhandeld worden aan het 10(tien)-voudige van de prijs waarvoor je ze éénvoudig bij een kweker kan kopen... hetzelfde voor Galanthussen.  Begrijpe wie kan ?  :-\ ??? ::)
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Bert Stegeman op 26 december 2010, 21:35:40
galanthus is een zeer mooie plant maar dat is inderdaad te veel van het goede :-X
daar laat ik zelfs mijn portomonee voor dicht. :D
inderdaad voor 10-20 zou gaan maar zoveel :o :'(
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Cor van Kapel op 26 december 2010, 23:12:10
galanthus is een zeer mooie plant maar dat is inderdaad te veel van het goede :-X
daar laat ik zelfs mijn portomonee voor dicht. :D
inderdaad voor 10-20 zou gaan maar zoveel :o :'(
Nou ik ga ook geen € 10-20,= voor een bolletje betalen hoor, dat is mij te gortig :-X.
Hoef ik thuis niet mee aan te komen, krijg dan meteen de vraag of er garantie op zit ::).
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Wim Boens op 27 december 2010, 08:50:31
Hoef ik thuis niet mee aan te komen, krijg dan meteen de vraag of er garantie op zit ::).

 :D :D
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 27 december 2010, 20:32:34
Ik heb het in het verleden al meegemaakt dat iemand bij mij Galanthus kocht, 5 stuks en ze twee weken later op Ebay verkocht aan de dubbele prijs. Anderzijds is het ook zo dat als je Ebay volgt, er soms sneeuwklokjes onder de prijs weggaan. Je zit natuurlijk wel met de verzendingskosten en met het feit dat het in het seizoen alrijd 'in the green' wordt aangeboden. Wil je wat kopen, ga dan toch best langs op een sneeuwklokjesevenement waarvan je weet dat er een degelijk aanbod is van Galanthusbollen. Vaak hebben echte, betrouwbare kwekers trouwens in de rustfase, deze bollen al opgepot. Het risico is dan veel kleiner uiteraard.
Tja, geen 10- 20 eurootjes veil voor een aparte Galanthus, jammer....maar ook helaas pindakaas!
 Je kan natuurlijk een aantal jaren wachten tot een bepaalde aparte cv ruim wordt angeboden, maar dan mag je toch ca 10 jaar wachten vanaf de release. Galanthus nivalis 'Ecusson d'Or zal in 2020 misschien nog 10- 15 euro kosten, Cor... nu heb je minstens 50-60 euro nodig.
 Ik kocht mijn eerste 'Diggory' aan 45 pond (toen die nog 1.6 euro stond). Nu verwacht ik dat je deze al aan 30-35 euro kan op de kop tikken, da's minder dan de helft.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Cor van Kapel op 27 december 2010, 21:26:16
Nou Valentin er zijn nog genoeg "betaalbare" ;D Galanthussoorten waar ik uit kan kiezen. De "speciale cv" laat ik voorlopig maar aan de "echte"  :'( Galanthofielen.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Frankie Wulleman op 27 december 2010, 21:44:14
galanthus is een zeer mooie plant maar dat is inderdaad te veel van het goede :-X
daar laat ik zelfs mijn portomonee voor dicht. :D
inderdaad voor 10-20 zou gaan maar zoveel :o :'(
Nou ik ga ook geen € 10-20,= voor een bolletje betalen hoor, dat is mij te gortig :-X.
Hoef ik thuis niet mee aan te komen, krijg dan meteen de vraag of er garantie op zit ::).

God ja Cor, dat hoeven ze thuis eigenlijk niet altijd te weten. Een leugentje om bestwil van tijd tot tijd kan geen kwaad. ;)
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 28 december 2010, 17:28:02
Tja Cor, vroeg of laat ben je toch zo besmet door het 'galanthusvirus' dat er niets aan te doen valt. Best is natuurlijk dat je dan kan inruilen, maar vroeg of laat geef je er toch iets te veel aan uit met het traditionele excuus dat je 'toch niet rookt, drinkt of uit eten gaat'...Komt wel, en sneller dan je denkt!
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Cor van Kapel op 28 december 2010, 20:39:16
Tja Cor, vroeg of laat ben je toch zo besmet door het 'galanthusvirus' dat er niets aan te doen valt. Best is natuurlijk dat je dan kan inruilen, maar vroeg of laat geef je er toch iets te veel aan uit met het traditionele excuus dat je 'toch niet rookt, drinkt of uit eten gaat'...Komt wel, en sneller dan je denkt!
Ja, als ik dit seizoen toch door de knieën ga, dan geeft ik jullie hier de schuld :P :P, "Zij hebben me gezegd dat het héél normaal was" :-* :'(.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 29 december 2010, 07:20:01
Ja Cor, ik vrees dat we het allemaal een beetje zo doen. In het Frans zegt men: 'Les excuses sont faites pour s'en servir' (Excuses zijn er om gebruikt te worden)....
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Jozef Lemmens op 29 december 2010, 09:41:52
Gelukkig gebruikt het merendeel van de echte plantenliefhebber nog wel zijn gezond verstand.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 30 december 2010, 08:34:09
Heeft iemand van jullie de nieuwe catalogus van John Morley gekregen? Ik heb vorig jaar niks geboden/ besteld bij hem en daardoor de nieuwe catalogus 2011 niet onvangen. Anyone?
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 15:40:13
Voor echte Galanthusfreaks: vandaag de catalogus binnengekregen van Morley (North Green Snowdrops). Daarin staan wat zeldzaamheden waarop je alleen maar kan bieden om een bol te pakken te krijgen, o a 'Trumpolute'. Dit is een hybride met Trymbloed erin. Startprijs voor biedingen = 60.00 pond (kleine 70 euro). Ik vermoed dat er geen bol zal weggaan onder de 12O pond (per stuk dus!).....Jaja...da's uiteraard te zot. Cor zal opkijken!
De nieuwere cv's zijn allemaal 'on auction'. Er staat bv ook de langer bekende 'Deer Slot' tussen. Startprijs voor 'Deer Slot'= 45.00 pond.
Andere nieuwe(re) in de biedingen:
Big Boy' 50.00 pond, Louise ANn Bromley start bij 50.00 pond net als 'Dumpy Green'.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Frankie Wulleman op 3 januari 2011, 17:17:49
Voor echte Galanthusfreaks: vandaag de catalogus binnengekregen van Morley (North Green Snowdrops). Daarin staan wat zeldzaamheden waarop je alleen maar kan bieden om een bol te pakken te krijgen, o a 'Trumpolute'. Dit is een hybride met Trymbloed erin. Startprijs voor biedingen = 60.00 pond (kleine 70 euro). Ik vermoed dat er geen bol zal weggaan onder de 12O pond (per stuk dus!).....Jaja...da's uiteraard te zot. Cor zal opkijken!
De nieuwere cv's zijn allemaal 'on auction'. Er staat bv ook de langer bekende 'Deer Slot' tussen. Startprijs voor 'Deer Slot'= 45.00 pond.
Andere nieuwe(re) in de biedingen:
Big Boy' 50.00 pond, Louise ANn Bromley start bij 50.00 pond net als 'Dumpy Green'.

Ik zal toch eens moeten kijken of er tussen mijn nivalisjes geen afwijkingen voorkomen. Dan zal ik ze gelijk een naam geven en via dit forum aan de man brengen. ;D ;D ;D
Neen, alle gekheid op een stokje. Dit is er toch wel over, zeker?
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 3 januari 2011, 17:22:36
is het een echte catalogus van North Green Snowdrpos of meer een sortimentslijst? En wanneer moet je die aanvragen,en hoe
ben wel erg benieuwd wat daar allemaal instaat!
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 3 januari 2011, 17:27:28
de nieuwe lijst van Monksilver staat ook weer online,nu maar hopen dat ik wat krijg
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 20:30:02
Loes, van North Green Snowdrops moet je de catalogus aanvragen VOOR het seizoen, ergens november- december/ Je stuurt de eerste keer 5 pond cash op met de vermelding 'Snowdrop catalogue'
De bijzonderheden - tenminste voor de echte liefhebber- die erin staan, zijn grotendeels 'auction'. In de lijst staan ook cv's aan 3,5O pond zoals Lady Beatrix Stanley, Magnet, James Backhouse, viridapice. De duursten heb ik je al gemaild.
Andere specials:
G reg-olg 'Blue Peter' 40.00 pond,
sandersii 'Fiona's Gold' 50.00 pond (veel te duur want ver inferieur aan mijn gele G nivalis 'Grakes Yellow', ik heb ze hier naast elkaar groeien)
Diggory 30.00
Trymlet 40.00
Galadriel 30.00 pond (maar bij Ebay nu te koop aan de vaste prijs van 30.00 pond bij Beth Chatto gardens)
Fieldgate Prelude 35.00 (mooi, zeer vroeg, nu in volle knop hier en veel beterkoop verkrijgbaar)
David Baker 35.00 pond
Green Comet 60.00 pond
Little Dorrit 40.00 pond (prachtig sneeuwklokje, geloof me maar!!)
Trumps 40.00 pond
Spindlestone Surprise 25.00 pond
Ailwyn 50.00 pond
Prijzen in pond dus, te vermenigvuldigen met ca 1.2 voor euro's. Opgelet, steeds levering 'In the green' (houdt risico's in) en te vermeerderen met ongeveer 6-8 pond voor verzending.

Een aantal van deze sneeuwklokjes zal ik ook te koop aanbieden in Kalmthout, in zeer beperkte aantallen en tegen een meer betaalbare prijs.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 20:33:12
Franky, de tijd van selecteren in nivalisjes is zo ongeveer voorbij tenzij het iets outstanding betreft dwz gele, sterke groene merktekens, sterk verschillend bloemmodel, groen beschaduwde bloem enz. .... Uit Tsjechië en het oosten van Duitsland komen nog nieuwe supertypes uit nivalis voor. Hier in België uit Galanthus nivalis var Scharlockii in de toekomst.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 20:36:04
Loes, bij Monksilver bestel ik eenvoudig niet meer. Trouwens zijn lijst met bijzonderheden staat niet online maar werd verstuurd naar de echte galantofielen vooraf! Hij verkoopt eerst op alle Galanthus Gala's en andere Engelse evenementen en komt dan op het einde van het seizoen zijn overschot verkopen. Ik ben 4 keer op het Galanthus Gala geweest. Nooit gekregen wat ik bestelde, tenzij de eerder gewone die je trouwens beter hier aankoopt.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 20:54:45
Frankie...iedereen vindt dit 'erover' maar elk jaar blijven de prijzen stijgen. Galanthus plicatus E.A. BOwles is alleen maar te koop als je liefst 150.00 pond neerlegt OF als je er iets heel moois tegenover zet. Dan is het bij het inruilen gewoon 'gratis'.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 20:56:29
Nog straffer Frankie, vorig seizoen (winter 2010) verkocht een kweker zelfs 2de jaars bulbils van FLoccon de Neige' aan 100 euro/stuk. Die hebben nog twee jaar nodig eer ze bloeien...
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 21:00:06
ik zie vele gezichten van forumisten bleek wegtrekken en andere grote ogen opentrekken  :o :o :o :o :o vanachter deze laptop. But that's the way in Englands snowdropworld! Brittania rules the snowdropwaves. Begrijp je waarom ik meer rondom onze eigen  'Belgische sneeuwklokjes' wil doen? Qua kwaliteit moeten die zeker niet onderdoen, integendeel. Maar vaak wentelt de Vlaming zich in bescheidenheid....
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Frankie Wulleman op 3 januari 2011, 21:26:49
Dat is me wat, Valentin. Wat betreft die gele sneeuwklokjes, welke zijn de gemakkelijkste? Ik neem aan dat Wendy's gold en Spindlestone surprise tot de makkelijkste horen? Of zijn er nog meer groeiwillige gele sneeuwklokjes?
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 3 januari 2011, 21:58:25
Bij de gele zijn 'Wendy's Gold' en 'Spindlestone' surprise idd goeie. Daarnaast is 'Primrose Warburg' bekend. Zelf heb ik het geluk gehad in het verlden verscheidene  zeer goeie gelen in nivalis te vinden. Vooral Galanthus nivalis 'Grakes Yellow' is erg goed en groeit ook goed. Een nieuwe is Galanthus nivalis 'Golden Boy' die zeer groeikrachtig blijkt te zijn. Een verbetering van de nogal kleine 'Blonde Inge' vond ik zes jaar geleden. Die werd vorig jaar met goedvinden van de Engelse National Collection Holders benoemd als G nivalis 'Robert Wijnen' (naar mijn vader).
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 3 januari 2011, 22:16:32
Ha dank je Valentin,volgend jaar zal ik deze catalogus eens aanvragen.
toch fijn te weten wat er zoal verkocht wordt al is het dan erg duur.de 'gewonere' sneeuwklokken heb ik al,nou ja die ik wil dan,dus ik ben wel in voor deze lijst van Noth Green Snowdrops.de 'auction' klokjes laat ik dan wel voor anderen om over te vechten. ;D
misschien komen die leuke Belgische klokjes ook nog eens online te koop? ;)
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 4 januari 2011, 08:16:17
Ik zal mijn Belgische vondsten niet 'online' aanbieden omdat het aanbod nog erg beperkt is. Liefhebbers kunnen zich altijd melden en dan zien we wel of het eventueel mogelijk is.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Luc Gilgemyn op 5 januari 2011, 22:38:15
De hieropvolgende posts werden verplaatst naar "Galanthus" !
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 6 januari 2011, 07:56:32
Op vraag van heel wat liefhebbers zal ik vanavond enkele foto's plaatsen van mijn vondsten.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Freddy Vleugels op 13 januari 2011, 23:07:47
Vandaag verkocht op E-Bay: G. plicatus 'Madelaine'  105 euro, G. nivalis 'Ecusson d'Or'  116 euro
Gisteren: G. elwesii 'Mr Blobby'  122 euro
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 14 januari 2011, 07:36:59
Tja, de vraag naar speciale cv's blijft toenemen en de prijzen zijn veel te hoog. Kwestie van vraag en aanbod. Dan moet je weten dat al deze zeldzame verkocht worden online door Joe Sharman...
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 14 januari 2011, 07:41:54
Weet je Kris, soms heb ik ook zin om mijn aparte, eigen vondsten zoals Valentine's Day, Grakes Yellow, Looking around, Grakes Green Bells... op Ebay te zetten. Maar dat is niet meteen mijn stijl....
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 14 januari 2011, 14:10:03
Valentin,

als je graag van jouw vondsten af wil wil ik je graag helpen hoor!En ik ben vast de enige niet.
Ebay is misschien niet de juiste plaats voor jou hoewel je natuurlijk ook voor een 'buy it now' prijs kunt verkopen.
Wat is er mis met wat van je geinvesteerde euro`s dmv verkoop weer terug te verdienen?
Met zo`n grote verzameling kan het niet anders dan dat je de economie voldoende geholpen hebt.
bovendien kun je op die manier zonder schuldgevoel een fel begeerd en veel te schandalig duur galanthusje aankopen,zelfs bij Mr.Sharman.
(overigens is hij degene die mij hoera,hoera mijn zo felbegeerde Diggory`s verkoopt,en voor een goede prijs,daar was ik al heel lang naar op zoek ;D).
Ikzelf heb wat klokjes op marktplaats verkocht en met de opbrengst daarvan heb ik nu mijn Diggory`s gekocht.
wat is daar nu verkeerd aan?
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 14 januari 2011, 17:04:11
Loes, er zijn al heel wat aanvragen voor mijn eigen vondsten. Zowel voor verkoop als ruil.
Tja, "Diggory"...vorig jaar heb ik er in Kalmthout 5 verkocht, dit jaar weer 5. In de Boschhoeve stonden er vorig jaar op de laatste verkoopsdag (zaterdag) nog zeker 6-7 te koop aan 45 euro/stuk, da's zo'n 36- 37 pond . Wat Sharman vraagt weet ik niet. Mijn bolletjes worden vooraf opgepot (in de zomer) in P9. Je hebt dus geen risico's op transportschade (soms tot twee weken) of op aanslaan. Diggory zal dit jaar zeker veel beterkoop te koop zijn op de galanthusevenementen.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 20 januari 2011, 17:24:17
eergister de 'Diggory`s'gekregen.stevige enkelneus bollen ,allen in knop.ze zien er patent uit.
gister opgepot in vijvermandjes,met micorrhiza.als ze volgend jaar niet meer opkomen koop ik ze bij jou Valentin!
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 20 januari 2011, 21:51:31
Loes, heb je de bollen eerst ontsmet met een fungicide? Zagen de bollen mooi egaal wit aan de buitenzijde? Kortom, even 'soaken' voor je ze plant.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 21 januari 2011, 14:55:45
ja,dat is het nou net,geen fungicide te koop hier in Nederland.dacht al dat ik het illegaal moest importeren...
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 21 januari 2011, 18:48:15
ook hier gaat er veel uit de handel, maar ook in Nederland kun je nog fungiciden kopen in tuincentra, bv tegen Clematisverwelking. Sporgon moet bv ook verkrijgbaar zijn of een fungicide dat in de groenteteelt gebruikt wordt tegen roest in prei...enz. De 'brede' (lees carbendazimgebaseerde middelen) zijn ook hier volledig eruit wegens de milieurisico's die het inhoudt!
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 23 januari 2011, 09:50:37
Even terug naar de oorsprong van deze thread...verkoop. Volg vandaag (maandag rond 21.30 uur) op Ebay de spannende en peperdure ontknoping van de verkoop van één bol van de unieke Galanthus plicatus 'E A Bowles' die door Sharman onder de naam 'mrohowes' wordt geveild. Momenteel al meer dan 180.00 pond (X ca 1.2 voor de eurootjes!) geboden!
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Loes de Groot op 24 januari 2011, 21:46:40
357 pond !!!!!!wie is er zo gek?
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 25 januari 2011, 07:58:09
Tja, Loes, da's dus minder dan één pond per dag of een klein diamantje in een ring, of....
 Nee, alle gekheid op een stokje, this is 'outrageous' natuurlijk. 357 pond is ca 42O euro voor het sneeuwklokje 'E A Bowles'....per stuk , niet per kilogram.... Het is dus nog steeds crisis  ;D

 Nu, ik weet dat diegene die G plicatus 'E A Bowles' kocht bij het eerste aanbod twee jaren geleden, die heeft getwinscaled. Vorig jaar kwamen er 23 bladscheuten op....naar verwachting zullen dat een 20-tal bollen worden op drie jaar.
Bovendien is E A Bowles, naar verluid, erg groeikrachtig. Ik vermoed dat die bol dus snel in prijs zal dalen.

Volg nu weer maar de nieuwste die Sharman erop gooide: Clovis, Ecusson d'Or, Green Light en andere...
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Johan Mens op 25 januari 2011, 10:12:58
Chippings bloeien al na 2 jaar als ze goed worden gemest !!!
Van groeikracht gesproken.
De plant zal wellicht snel genoeg in het ruilcircuit verschijnen.
Na de crash van de Tulipomanie zijn er ook veel met ne kater achtergebleven.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Lina Hesseling op 25 januari 2011, 11:21:20
Ik heb begrepen, dat het geld naar een goed doel gaat. Dan kun je nooit de prijs realistisch noemen. Ik vind wel, dat je dan beter het geld zo over kunt maken naar dat doel, zonder de mensen gek te maken m.b.t. sneeuwklokjes.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Johan Mens op 25 januari 2011, 11:37:35
Slechts een deel van de opbrengst gaat naar de tuin waar ie gevonden is onder vorm van Royalties, is mij verteld, ben vergeten hoeveel.
http://www.hortweek.com/channel/OrnamentalsProduction/article/883905/Unique-EA-Bowles-inspired-snowdrop-bulb-sells-150/
http://eabowlessociety.org.uk/index.htm
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Johan Mens op 25 januari 2011, 13:54:47
Link met reactie van John Grimshaw:
http://johngrimshawsgardendiary.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00%3A00%3A00Z&updated-max=2012-01-01T00%3A00%3A00Z&max-results=10 (http://johngrimshawsgardendiary.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00%3A00%3A00Z&updated-max=2012-01-01T00%3A00%3A00Z&max-results=10)
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 26 januari 2011, 15:19:33
Slechts een deel gaat naar een goed doel, Lina, nl. dat goede doel is om de tuin van E A Bowles in stand houden. Dit goede doel is natuurlijk ook interessant voor diegene die er mag gaan selecteren.... en dus later nieuwe hybriden en selecties eruit mag verkopen. Goed gezien, hee!?
Er staat opnieuw een Galanthus plicatus 'E A Bowles' op Ebay. We hebben nog iets meer dan twee dagen om vier werkdagen hard te werken en alles daarvan te spenderen voor 1 bol van E A Bowles. Wie durft? En weet je vrouw en kinderen dan daarvan? (Ik doe dus niet mee aan zulke obscene prijzen, hoe graag ik hem ook zou hebben!!).
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 28 januari 2011, 19:17:39
Ecusson d'Or gisteren 85 pond, Clovis gisteren op Ebay 205.00 pond. Ging in 53 seconden van 53.99 pond naar die 205.00 pond...
Vanavond weer afsluiting van een nieuwe bol van G plicatus E A Bowles. Staat nu al op meer dan 230.00 pond....weer over de 300 pond is best mogelijk!
Anderen komen eraan ..
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Johan Mens op 29 januari 2011, 08:31:08
NB 190 euro is de prijs van een Gouden Louis, Gouden Napoleon, Gouden Zwitserse Vrenelli muntstuk.
Dus sommig sneeuwklokken zijn nu letterlijk goud waard.  :o
Niet te vatten dat zoveel wordt geboden.
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 2 februari 2011, 19:58:39
Beleef het (wat ik verwacht) absolute record voor de verkoop van één bol van Galanthus ' Green Tear' op Ebay.co.uk. Nu al 255 pond, nog vijf dagen te gaan! Twee keer de prijs van een gouden Louis, Johan?
Titel: Re:Galanthus Verkoop
Bericht door: Valentin Wijnen op 9 februari 2011, 13:10:08
'Green Tear' werd verkocht voor 320 pond. Hij zou 'via-via' naar een botanische tuin gaan in N-Amerika...