Planten > Schaduwplanten

plantjes schaduwtuin

(1/3) > >>

Christine Maes:
Hallo

Ik ga een rotstuintje aanleggen. Ik heb al tufkorrels en tufsteen besteld. Ik heb ook al Sedum plantjes en Sempervivum gekocht, want deze vind ik heel mooi. Nu blijkt dat het perkje dat ik voorzien heb volledig in de schaduw valt. (Ben pas verhuisd). Ik vind dit heel jammer. Ik heb al gegoogeld naar schaduw- rotsplantjes, maar vind weinig informatie hierover.
Tussen de lijst schaduwplanten die ik gevonden heb, gaat mijn voorkeur naar Akelei en gebroken hartje. Maar dit zijn geen rotsplanten. Ook gaat mijn voorkeur nart Kaukasisch vergeet-mij-nietje en varens. Maar heeft het dan nog wel zin dat ik de tuf-steen gebruik? Een andere optie is een bos-mos tuintje dat ik zou laten gedijen. Maar is tufsteen hier wel geschikt voor?
Weet iemand misschien een alternatief voor mijn schaduwtuin? Ik zou liefst kleine rotsplantjes zetten die neigen naar de sedum sempervivum achtigen.

Groeten, Stinne

Lily-Anne Vereecken:
Welkom op ons forum Christine!
Er zijn heel veel mogelijkheden in de schaduw . Er zijn heel veel Saxifraga's die liever in de schaduw staan en het fantastisch doen in tufsteen . Ik waag me niet aan een opsomming wat er allemaal in je schaduwtuin kan groeien, omdat er heel wat specialisten op ons forum en in onze rotsplantenvereniging zijn . Ze zullen zeker op je bericht reageren .
Succes

Christine Maes:
Bedankt voor de reactie.
Ben al eens gaan kijken naar de saxifraga's.
Inderdaad ook mooie plantjes! Ik ga eens bekijken welke soorten geschikt zijn voor een schaduwtuintje.

Groeten

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Christine Maes op 14 maart 2017, 21:34:54 ---Bedankt voor de reactie.
Ben al eens gaan kijken naar de saxifraga's.
Inderdaad ook mooie plantjes! Ik ga eens bekijken welke soorten geschikt zijn voor een schaduwtuintje.

Groeten

--- Einde van citaat ---

Welkom op het forum, Christine !  Altijd prettig om iemand nieuws hier te mogen begroeten.

Tufsteen en schaduw, dat roept inderdaad luidop om Saxifraga's ! Vooral dan de kabschia's zullen de schaduw op prijs stellen Christine - veel zilversaxifraga's (die later bloeien) verdragen ook best wat schaduw - daar kan je ook tussen gaan snuisteren.  En precies omdat die kleurrijke kabschia's zo vroeg bloeien heb je ook wat nodig dat pas later bloeit - dan kom je bij de Ramonda's (myconii, nathaliae) en ook de Haberlea's terecht.  Ook Callianthemums (ga maar eens kijken hier op het forum tussen de ranunculacea) verdragen zowel kalk als schaduw en zo zijn er nog wel een aantal.  Succes met de zoektocht en de aanleg ! 

Bert Stegeman:
weer leuk om te lezen dat er een nieuw forum lid is welkom.http://www.vrvforum.be/forum/index.php?board=6.0
kijk hier eens of misschien al gedaan maar hier kun je naar hartenlust zoeken 

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie