Auteur Topic: Twee Reizen naar Kirgizie: Lente en Zomer  (gelezen 531 keer)

Huub Schoot

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 7
Twee Reizen naar Kirgizie: Lente en Zomer
« Gepost op: 27 januari 2017, 22:34:58 »
Ook dit jaar zijn er weer twee low budget excursies naar Kirgizie speciaal voor plantenliefhebbers en natuurliefhebbers.
In december was er op de workshoppen dag veel belangstelling voor de reis.


De reizen in de lente en voorzomer zijn zó geprogrammeerd dat we veel verschillende vegetatiegebieden en hoogtezones zullen bezoeken.

In de lente (24 april tot 8 mei) blijven we in het Westen van Kirgizië; het gebied tegen Uzbekistan aan. Hier bezoeken twee rijke maar zeer verschillende botanische plaatsen; Sary Chelek en Arslanbop. We bezoeken nieuwe gebieden ten oosten van Uzgen; een gebied met minerale bronnen, brengen een bezoek aan Osh en we rijden naar de bloemenvallei in Batken oblast. Deze reis is met een dag uitgebreid omdat de vlucht van Osh naar Bishkek niet aansloot op vlucht naar huis. Hierdoor heeft u voor vertrek in Bishkek meer tijd.

De reis van 12 juni – 25 juni gaat naar het oosten van Kirgizië. We bezoeken de sneeuwvrije hoge dalen en passen voor de alpiene planten. Deze reis is uitgebreid met een reis naar het bloemendal van Karkara en de hoge Chon Ashu pas (3822m) met het Sary Djaz dal, ook gaan we rivierdalen bij Karakol en langs de zuidoever van het Yssuk Kul meer verkennen, deels met de auto maar ook met korte wandelingen.


Het hele programma is te lezen op www.alatoo.nl
Kosten voorjaarsreis €1520 per persoon (vanaf 4 deelnemers) inclusief interne vlucht.
Kosten vroegzomer reis €1310 per persoon (").
De prijzen zijn all in, zonder vlucht naar Bishkek.

Met vriendelijke groet,
|Huub Schoot
Heilig Landstichting NL
huub.schoot@inter.nl.net