Planten > Succulenten, cactussen, caudiciformen, Bromeliaceae

winterharde cactussen en andere succulenten in Noord-Patagoniƫ

<< < (7/7)

Ger van den Beuken:
Voor degenen die in dit gezelschap willen vertoeven een paar grote namen die van de partij zijn in Mendoza,,,,,
Erich Pasche, John and Hilary Birks van Bergen University, onze Kees Jan, Elena Dobrzhansk uit Rusland, Edward Raczka uit Polen en Mariet en Ger van den Beuken myself.
Anne and Joe Spiegel uit de USA zijn nog in de picture. Opgave kan nog tot begin Maart.
Vooral niet aarzelen want dit zou wel eens de reis van jullie leven kunnen zijn!!!!

Ruud Wouterson:
Hoe behandelen jullie Maihuenia poeppigii in de winter? krijgen ze water in de winter? droog? of in de volle grond in de tuin in de winter?
Erg leuk zo'n reis!, ben 2 jaar geleden naar het zw van de vs geweest, maar dit is dan toch wel weer heel anders!
Mooie plaatjes die volgens mij ook al bij een artikel in succulenta stonden?
Gr
Ruud

Wim Boens:

--- Citaat van: Ruud Wouterson op  4 oktober 2011, 09:14:06 ---Hoe behandelen jullie Maihuenia poeppigii in de winter? krijgen ze water in de winter? droog? of in de volle grond in de tuin in de winter?
Gr
Ruud

--- Einde van citaat ---

Hallo Ruud,

bij mij staat M. poeppigii in een trog in zuiver zand buiten (foto van 2010: http://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=85.msg2684#msg2684). Hij wordt het ganse jaar blootgesteld aan de weersomstandigheden en heeft daar helemaal geen last van. Wel nog nooit een bloem op gehad maar dat lijkt bijna onmogelijk te zijn in ons klimaat (zie hier: http://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=85.msg3299#msg3299)

Kees Jan van Zwienen:
Klopt, een aantal van deze foto stond meen ik ook bij mijn artikel in Succulenta. Een aantal andere mooie foto's stonden er niet bij, deze zijn te zien op http://keesjan.smugmug.com/Botanical-trips/North-and-South-America/Patagonia-January-2010/ en dan via het zoekscherm de Cactaceae selecteren.

Ik heb weleens gehoord dat veel van die soorten uit het zuiden van zuid-Amerika in de winter toch wel water willen  :o --6.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie