Auteur Topic: rotsplanten samenwerkingsbladen maken ??? + opzet van het forum  (gelezen 2603 keer)

Lily-Anne Vereecken

 • Rotsplantfanaat
 • Superposter
 • ******
 • Berichten: 3085
 • Geslacht: Vrouw
rotsplanten samenwerkingsbladen maken ??? + opzet van het forum
« Gepost op: 16 februari 2011, 12:08:48 »
Ik zou het fantastisch vinden als er op ons forum een soort dossiers zouden worden aangelegd , waar je op eenvoudige manier, heel veel info over bepaalde  rotsplanten families  zou kunnen terugvinden .Ik ken een forum waar men zoiets doet en dit is heel handig , maar het gaat daar niet over rotsplanten maar over exotische planten .Als je op ons forum iets snel wil opzoeken  over een bepaalde rotsplanten soort , dan heb je heel wat leesvoer en gelukkig veel foto's , maar als het sneller moet gaan , dan is het niet zo handig .Voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met speciale rotsplanten, zou dit een heel handig instrument kunnen zijn .Kijk maar eens op het forum naar   bv saxifraga ,heel veel fijne reacties en foto's , maar voordat je info kan vinden hoe je deze planten best kan behandelen, ben je al een heel tijdje zoet om alles te lezen - en dan nog onthouden !  Uiteraard zijn er binnen 1 familie enorm veel verschillen , maar ik veronderstel dat er toch een soort algemene richtlijnen te noteren zijn waar je al een heel eind weg mee kan - uitzonderingen kunnen natuurlijk ook vermeld worden .
Zo een dossier per soort zou er dan ongeveer zo uit kunnen zien :
bv hepatica : - standplaats - Bloeiperiode - bladhoudend of niet - groeiwijze - grondsamenstelling- vermeerderen - speciale aandachtspunten ...
al wie zich geroepen voelt om zijn kennis op die manier ter beschikking te stellen van de anderen  of een specialisatie heeft van een bepaalde soort , kan dan af en toe wat neerpennen - Ook kunnen er fragmenten uit vorige topics in de dossiers geplaatst worden, zodat niet alles opnieuw hoeft geschreven te worden .Het is niet mijn bedoeling om jullie heel veel werk te bezorgen , zoiets kan langzaam groeien en kan plezant zijn voor de stille wintermaanden of voor mensen met heel veel tijd .Het is maar een idee , wat het forum nog meer waarde zou kunnen geven, voor de minder ervaren rotsplanten liefhebbers .
groetjes
Lily-Anne
« Laatst bewerkt op: 18 februari 2011, 09:27:38 door AdminLuc »

AdminLuc

 • Forumbeheerder
 • Nieuweling
 • *****
 • Berichten: 40
  • Vlaamse Rotsplanten Vereniging
Re:rotsplanten samenwerkingsbladen maken ??? + opzet van het forum
« Reactie #1 Gepost op: 18 februari 2011, 09:26:21 »
Beste Lily-Anne,
Heel spijtig dat u zich niet kunt vinden in het huidig opzet van ons forum.
Toch vrees ik dat we op uw ongetwijfeld goed bedoelde vraag niet kunnen ingaan.
Dit forum bevat reeds een schat aan informatie en elke dag nog wordt die schat groter.
We doen ook ons best om door de onderverdeling in verschillende hoofdstukken, alles dermate op te splitsen,  zodanig dat de informatie per onderwerp ook enigszins verzameld blijft.  Uiteraard moet je een “topic” misschien wel eens doorlopen om  te ontdekken of uw probleem al eens is behandeld, maar dat maakt wellicht deel uit van het plezier om in dit forum rond te struinen.
Het forum bevat ook een zoekfunctie, bovenaan rechts, waarmee u door middel van kernwoorden  makkelijk kunt terugvinden waar er al eerder over een bepaald onderwerp is geschreven.
Als je dan nog met een vraag blijft zitten, dan kan die gerust in het open forum gesteld worden en zoals je ongetwijfeld al gemerkt hebt duurt het niet lang vooraleer de antwoorden binnen komen.
Nog eens alle cultuurbeschrijvingen uitsorteren en onderbrengen in een soort encyclopedie zou niet alleen een reusachtige opgave zijn, het is ook niet de bedoeling van dit forum.
Ook in de tijdschriften van de afgelopen 6-7 jaar, die door leden allemaal op de website kunnen worden geraadpleegd, is een schat van informatie verschenen over talloze onderwerpen.  Wat het tijdschrift betreft, wil ik hier ook nog een oproep doen aan iederéén om tuinideeën, plantinteresses of wat voor onderwerpen ook in verband met onze hobby in een artikeltje te gieten en dit aan onze redacteur Frankie Wulleman te bezorgen, hij zal u eeuwig dankbaar zijn.
We blijven ons inzetten om  onze website en forum zo informatief mogelijk en tegelijk boeiend te maken voor alle gebruikers.

Met vriendelijke groeten
« Laatst bewerkt op: 21 februari 2011, 12:47:04 door AdminLuc »

Lily-Anne Vereecken

 • Rotsplantfanaat
 • Superposter
 • ******
 • Berichten: 3085
 • Geslacht: Vrouw
Re:rotsplanten samenwerkingsbladen maken ??? + opzet van het forum
« Reactie #2 Gepost op: 18 februari 2011, 10:03:38 »
Hallo Luc
U begrijpt me verkeerd als u zegt " Heel spijtig dat u zich niet kunt vinden in het huidig opzet van ons forum"
Ik geniet echt heel erg van het forum en ben er heel wat tijd  mee zoet , maar ik had maar een bedenking om het opzoeken nog te vergemakkelijken en te groeperen  .
Ik begrijp het uiteraard, dat mijn voorstel heel wat werk zou kunnen meebrengen en had dit al op voorhand vermeld .Ik maak er natuurlijk helemaal geen probleem van als er niets van komt - het was maar een idee dat ik even wou vermelden .Ik zal mijn plan dan wel verder trekken en vragen stellen als het nodig is .
Groetjes
Lily-Anne