Vlaamse Rotsplanten VerenigingNederlandse Rotsplanten Vereniging
Citaat van: Luc Gilgemyn op 1 november 2012, 11:36:42Bij mijn Cyclamen mirabile "Tilebarn Nicholas" is het met de bloei zo goed als afgelopen, maar het blad houdt de interesse levendig ! Heel mooie vorm Luc . Is het bij jou ook zo dat deze rode kleur van jaar tot jaar verschilt ? Het ene jaar sterk aanwezig en dan weer minder ...
Bij mijn Cyclamen mirabile "Tilebarn Nicholas" is het met de bloei zo goed als afgelopen, maar het blad houdt de interesse levendig !
Weet wel dat je hun uiteindelijke tekeningen en bladkleuren maar goed kun zien vanaf het derde of vierde jaar. Het eerste, tweede en soms ook derde jaar is het nog niet altijd vast te stellen wat de uiteindelijke vorm/kleur zal worden . Het jeugdig blad kan erg afwijken van wat het uiteindelijk gaat worden. Ook hier weer een beetje afhankelijk van de soort.
Ik wilde de 'gewone' al wieden, maar blijkbaar moet ik toch nog eventjes wachten.
Neen niet echt Cor .Maar ze kunnen wel verschillen van jaar tot jaar .Het ene jaar zijn ze beter dan het andere . ............... Weet wel dat je hun uiteindelijke tekeningen en bladkleuren maar goed kun zien vanaf het derde of vierde jaar. Het eerste, tweede en soms ook derde jaar is het nog niet altijd vast te stellen wat de uiteindelijke vorm/kleur zal worden . Het jeugdig blad kan erg afwijken van wat het uiteindelijk gaat worden. Ook hier weer een beetje afhankelijk van de soort.
Ook substraten ed hebben soms invloed.
Ohhh, foei Gerrit, dat je aan denkt alleen al .
Goed dat je dat zegt Kris. Ik heb rijen piepkleine zaailingen hederifolium staan. Heel veel verschillen. Ik wilde de 'gewone' al wieden, maar blijkbaar moet ik toch nog eventjes wachten.
Als het even kan (maar soms ontbreekt het me ook aan tijd en plaats) dan selecteer ik als ze 1 jaar afzonderlijk in hun potje staan .Dan zijn ze in het geval van graecum bijvoorbeeld het hier getoonde formaat .
Ook die 'Silver Shields' lijkt me een aardige plant. Heb je daar ook nog een detailfoto van?
Citaat van: Danny De Raeymaeker op 28 oktober 2012, 22:56:40Luc,Troost je, ik heb met Cyclamen Cyprium ook niet zoveel succes.Ik heb voorbije zomer nog een aantal bolletjes van Cyprium gecheckt en deze leken me zeker nog 100% in orde te zijn.Nochtans is hiervan nog steeds geen bloem of blad te bespeuren.Dit is nu al 2 jaar na elkaar zo.Wat doe ik verkeerd ?Misschien hou ik deze wel te droog tijdens de zomer ?Alle info en hulp is welkom.DannyZoals je gisteren nog uitgelegd zijn ze nochtans niet zo veeleisend Danny . Liefst een vorstvrije overwintering (maar ik weet dat dit in jouw kasje geen probleem is...) Voor het overige bij mij als volgt : een plekje op de vloer van de kas en niet op tablethoogte. (daar is het bij mij te heet en warm in de kas) Maar wel natuurlijk niet helemaal weg gestopt , nog wel zodanig dat ze genoeg licht krijgen. Bij mij staan ze zodanig dat ze zeker de middagzon niet op hun dak krijgen maar dat alleen de avondzon hen nog te beurt valt (remember Cyprus , meestal in bossen -heel af en toe als screeplant in de volle zon) Voor het overige krijgen ze mijn mengsel voor de "woodlanders " (verteerd beukeblad , potgrond + beetje leem, split , schors ...)Heel belangrijk is een droge zomerrust ! Vanaf de moment dat het blad verdroogt is krijgen ze geen water meer tot eind augustus /september (al naar gelang ik de eerste knopjes zie komen ). Alleen het zandbed waarop ze staan wordt in de zomer nog bevochtigd .
Luc,Troost je, ik heb met Cyclamen Cyprium ook niet zoveel succes.Ik heb voorbije zomer nog een aantal bolletjes van Cyprium gecheckt en deze leken me zeker nog 100% in orde te zijn.Nochtans is hiervan nog steeds geen bloem of blad te bespeuren.Dit is nu al 2 jaar na elkaar zo.Wat doe ik verkeerd ?Misschien hou ik deze wel te droog tijdens de zomer ?Alle info en hulp is welkom.Danny
Nog steeds veel bloei bij de graecums ...Een vrij recente opmame van een graecum-hoekje in de kas ...