Vlaamse Rotsplanten Vereniging
Planten => Rotsplanten => Topic gestart door: Frankie Wulleman op 3 mei 2025, 15:31:29
-
Vroeger was de meimaand de bloeimaand bij uitstek in de rotstuin. Ik stel echter vast dat het seizoen bijzonder snel gevorderd is. Toch blijven er genoeg planten over om te posten, dacht ik.
Globularia vulgaris is nauwelijks in cultuur, maar er is echter geen reden om hem geen plekje in de rotstuin te geven.
-
Veronica prostata 'alba' en Dianthus haematocalyx var. pindicola vormen hier een bijzonder mooi duo.
-
Uit het zaaigoed van Dianhtus haematocalyx var. pindicola komt van alles uit. Het is een vrij variabele species. Dit is nog een andere zaailing.
-
Achillea x kellereri is nog altijd flink aan de gang.
-
Nog wat geeltjes.
Eriogonum umbellata var. porteri op zijn mooist. (foto 1)
Genista pilosa minor met Globularia cordifolia (foto 2)
Genista depressa vind ik een mooiere soort dan pilosa (foto 3 en 4) De bloei is beter en de bloemen zijn tevens heel wat groter. Een waardevolle soort.
-
Akelei doet het altijd goed, mooie bloei en ieder jaar weer een verrassing welke kleuren er verschijnen.
-
Akelei doet het altijd goed, mooie bloei en ieder jaar weer een verrassing welke kleuren er verschijnen.
Vind ook wel heerlijke planten, Marc, om in de tuin te hebben. Op tijd de zaaddozen verwijderen is echter de boodschap, of je hebt een tuin vol met akelei.
-
Een echte schoonheid hier op het balkon in de volle zon is deze Chamaecytisus ??? Een prachige, erg compacte en geheel plat groeiende soort ideaal voor in een kleine trog. Kris waarvan deze soort noemde de soort destijds gouanerii maar heeft dit achteraf herzien zonder soortnaam. Zou fijn zijn om dit te achterhalen. Welke deskundige wil zich hierover buigen.
-
Een echte schoonheid hier op het balkon in de volle zon is deze Chamaecyparis ??? Een prachige, erg compacte en geheel plat groeiende soort ideaal voor in een kleine trog. Kris waarvan deze soort noemde de soort destijds gouanerii maar heeft dit achteraf herzien zonder soortnaam. Zou fijn zijn om dit te achterhalen. Welke deskundige wil zich hierover buigen.
Hey Ger . Ik heb de plant destijds bekomen van Jiri als Chamaecytisus gueneri (van Turkije )Deze laatste heeft echter 2 kleurige bloemen en grijzer blad . Jiri heeft achteraf bevestigd dat hij ook een verkeerde naam heeft gekregen bij de kweker waar hij op zijn beurt de plant aanschafte . Volgens Jiri en de bevoorradende kweker zou het mogelijk wel gaan om Genista subcapitata v minor.
-
Centaurea raphanina ssp. mixta. Hopelijk kan ik van deze schoonheid wat zaden oogsten. Ik heb het gevoel dat deze nieuweling monocarp zal zijn.
-
Dianthus sylvestris.
-
Centaurea raphanina ssp. mixta. Hopelijk kan ik van deze schoonheid wat zaden oogsten. Ik heb het gevoel dat deze nieuweling monocarp zal zijn.
Deze Centaurea is een vaste plant met penwortel. Endemisch in Griekenland waar ze groeit op hoogten rond 2000-2200 m. Als je het wil proberen zijn de bladeren zelfs eetbaar.
-
Globularia nudicaulis (Mt Baldo) en Globularia repens
-
Ramonda myconi, paarse en lichte vorm
-
Anthylis montana var carminea en Anemonoides multifida var magellanica en Phlox boranovice
-
Edraianthus serpyllifolius en Achillea ageratifolia met mooi grijs blad die in een nauwe spleet groeit
-
Globularia nudicaulis (Mt Baldo) en Globularia repens
Dat doet er mij aan denken om eens te vragen of iemand nog globularia repens rosea heeft.