Auteur Topic: VRV KALENDER 2019  (gelezen 1497 keer)

Luc Gilgemyn

 • Algemene moderator
 • Superposter
 • *****
 • Berichten: 14219
 • Geslacht: Man
 • Channel Hopper
  • Vlaamse Rotsplanten Vereniging
VRV KALENDER 2019
« Gepost op: 16 november 2018, 15:59:49 »
We hebben nog de laatste lezing van 2018 te goed maar toch kijken we ook al vooruit naar 2019 - opnieuw een jaar dat wij vol interessante activiteiten willen stouwen.  Vandaar al enkele data om rood aan te stippen :

12 januari 2019 - Eerste VRV voorjaarslezing

Twee lezingen van eigen bodem (de sprekers dan toch  ;) )
Eddy Tytgat neemt ons mee naar de Alpes maritimes in Zuidoost Frankrijk om er de bloei van het vroege voorjaar te laten zien.
Iets zegt me dat we o.a. Primula allionii te zien krijgen, maar ongetwijfeld nog veel meer.
Wim Boens heeft dan weer het geslacht Leucojum ontleed en vertelt ons alle geheimen die hij aan de weet is gekomen.
De VRV tombola kan uiteraard ook niet ontbreken.
Onze najaarsreceptie met een hapje en een drankje is inmiddels al traditie geworden en aangezien tradities in ere dienen gehouden te worden....  -2(  Alle aanwezigen zijn alvast uitgenodigd om met ons op het nieuwe jaar te klinken.

Hier meer details ivm deze lezingen dag : https://www.vrvforum.be/?p=5353

2 maart 2019 - Busreis naar de AGS Early Spring Show in Harlow UK
Net voor de Brexit gaan we nog een keertje de plas over om een fantastische show te bezoeken van de Alpine Garden Society.  Een uitgelezen gelegenheid om de resultaten te bewonderen van de rotsplantenliefhebbers die er hun topplanten tentoonstellen.  Tegelijkertijd kunnen we onze plantenhonger stillen.  Een tiental specialistische kwekerijen uit geheel het Verenigd Koninkrijk bieden er immers hun rotsplantjes en bolgewasjes te koop aan.  Wie er in 2012 al bij was wil die ervaring ongetwijfeld nog eens mee maken en wie er nog nooit was mag deze kans niet laten liggen !

Ga hier maar eens een kijkje nemen voor meer details https://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=2290.msg108918#msg108918

9 maart 2019 - Tweede VRV voorjaarslezing

Voor deze tweede lezingendag hebben wij niemand minder dan Dieter Zschummel kunnen warm maken voor een bezoek aan Gent.  Dieter is een wereldreiziger en plantenkenner die nauwelijks zijn gelijke kent in "rotsplantenland" en die al decennia lang de gebergten van vooral Europa en Azië in alle richtingen heeft doorkruist.
Dieter brengt ons twee lezingen, eentje over Spanje en vooral Andalusië, waar hij de plantengroei in de gebergten tijdens talrijke bezoeken heeft bestudeerd.  Een regio die bij ons nog niet aan bod kwam en waarover onze kennis bij deze gelegenheid zal worden bijgespijkerd.
Zijn tweede lezing heeft hij als titel mee : Meer dan 50 jaar op plantenzoektocht in het hooggebergte.  De titel dekt de lading in dit geval.  We komen overal terecht waar Dieter met zijn onafscheidelijke wederhelft Rosie, tijdens een halve eeuw heeft rondgezworven op zoek naar de mooiste en de zeldzaamste rotsplanten die onze planteet rijk is.
Tijdens de middagpauze organiseren wij opnieuw een rotsplantenverkoop door en voor onze leden en afsluiten doen we eens te meer met de VRV plantentombola.
 
Ondertussen is deze lezing voorbij, zie hier voor een update: https://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=2303.0

Later dit voorjaar organiseren wij na één jaar onderbreking nog een natuurwandeling
Data voor dit evenement zijn nog niet bekend.

Een nieuw inititatief dat het leven ziet, is een rondtrip in groep, met eigen wagens, om de tuinen van een drietal leden te bezoeken.
Voor meer info over deze tuinbezoeken: https://www.vrvforum.be/?p=5494
                                                                https://www.vrvforum.be/?p=5546


De lezingen gaan zoals gebruikelijk door in een auditorium (juist nummer wordt nog meegedeeld) van de Universiteit Gent, bij de botanische tuin.

Meer inlichtingen, details en bijkomende activiteiten zullen in ons tijdschrift, op onze website en hier nog worden aangekondigd.
« Laatst bewerkt op: 21 april 2019, 09:14:44 door AdminLuc »
Harelbeke-West-Vlaanderen

Luc Gilgemyn

 • Algemene moderator
 • Superposter
 • *****
 • Berichten: 14219
 • Geslacht: Man
 • Channel Hopper
  • Vlaamse Rotsplanten Vereniging
Re: VRV KALENDER 2019
« Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2019, 10:06:52 »
Tijd om onze VRV kalender voor de herfst wat aan te vullen !

Dit keer organiseren we voor het eerst in onze geschiedenis twee lezingen in het najaar in onze vertrouwde thuisbasis in Gent.  Kijk maar, hier alvast de data met een klein woordje uitleg :

Najaarslezing 5 oktober 2019 vanaf 10.00 u
OPGELET - DEZE LEZING GAAT WEL DEGELIJK DOOR, MAAR MET GER VAN DEN BEUKEN ALS SPREKER, LUUK VERMEER MOET WEGENS ZIEKTE AFZEGGEN !!!

ALLE INFO OVER DE WIJZIGING VINDT U HIER  : https://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=2335.0Bij deze gelegenheid begroeten we nog eens een keer een noorderbuur.  Luuk Vermeer staat in onze middens bekend als rotsplantenkenner, bezoeker van vele bergketens en daarnaast uitmuntend fotograaf.  We vonden het dan ook de moeite hem uit te nodigen voor twee lezingen :

'Rondom de Matterhorn' , de titel dekt de lading, we komen in het Zwitsers hooggebergte terecht en Luuk laat ons de schatten van flora en fauna zien die daar verborgen zitten. 

'Rotstuinen en rotsplanten' is alweer een titel die de lading dekt.  We krijgen heel wat rotstuinen en nog meer rotsplanten te zien, ongetwijfeld ook met de nodige tips om het deze laatsten naar hun zin te maken.

Plantenverkoop over de middag en tombola na afloop maken het programma voor die dag compleet.

Najaarslezing 23 november 2019

Voor onze tweede najaarslezing zijn wij het nog eens over het kanaal gaan zoeken.  Veel vrouwelijke sprekers hebben we nog niet mogen begroeten en daar wilden we iets aan doen. Kit Strange, van geboorte Deense, is al haar hele leven begeesterd door planten, rotsplanten in het bijzonder.  In deze hoedanigheid heeft ze zich weten op te werken tot verantwoordelijke voor de bollenverzameling in de wereldvermaarde 'Kew Gardens' in London.  Daarnaast reisde ze in de loop der jaren naar alle hoeken van onze wereldbol om in alle mogelijke gebergten de flora te gaan bestuderen en op foto te vereeuwigen.
Twee lezingen brengen ons naar regio's die nog niet vaak aan bod kwamen.

'Floral treasures of East Turkey' - voert ons naar het oosten van Turkije, een regio die wegens de politieke toestand daar en de constante oorlogsdreiging niet echt voor de hand ligt.... Koerdistan... Syrië...  Als je die ellende even laat voor wat ze is kun je er echter genieten van een ongeëvenaarde verscheidenheid en pracht van de plaatselijke flora.  Wij kunnen dus mee genieten.

'Alpines of the Western Pacific Coast of the USA' toont ons precies wat de titel zegt : de alpine plantengroei in de gebergten van het westen van de VS. Méér dan de moeite !!!

Er is tijdens deze lezingendag GEEN plantenverkoop voorzien, de tombola is er na afloop natuurlijk wél !

Wij rekenen eens te meer op uw talrijke aanwezigheid !
Tot dan.

« Laatst bewerkt op: 15 november 2019, 10:50:14 door Luc Gilgemyn »
Harelbeke-West-Vlaanderen

Lily-Anne Vereecken

 • Rotsplantenfanaat
 • Superposter
 • ******
 • Berichten: 2976
 • Geslacht: Vrouw
Re: VRV KALENDER 2019
« Reactie #2 Gepost op: 29 september 2019, 12:51:23 »
Luc, zijn de data al bekend voor de vergaderingen van 2020?

Luc Gilgemyn

 • Algemene moderator
 • Superposter
 • *****
 • Berichten: 14219
 • Geslacht: Man
 • Channel Hopper
  • Vlaamse Rotsplanten Vereniging
Re: VRV KALENDER 2019
« Reactie #3 Gepost op: 29 september 2019, 13:19:31 »
Luc, zijn de data al bekend voor de vergaderingen van 2020?

Ja hoor Lily-Anne.
18 januari 2020
en
7 maart 2020

Verdere informatie volgt binnenkort !
Harelbeke-West-Vlaanderen