Hoi Allemaal,
Ik lees hier een hoop over verschillende azijn types en "angst" voor een rest gedeelte alcohol?
Waar komt deze angst vandaan?
Als er al alcohol in zit dan is dit erg verdunt je verdunt immers ook je azijn?
Daarnaast wordt alcohol in de bodem zo afgebroken.
Planten kunnen ook prima tegen alcohol.
Pure spiritus heb ik gewoon gebruikt op mijn planten.
Daarnaast worden planten weefsels soms in alcohol gedompeld.
Of nog erger in bleek.
Wat veel belangrijker is de hoeveelheid stof en zouten dat er wordt toegevoegd.
Verdun je azijn niet flink dan voeg je een oplossing toe die veel sterker is dan je zou durven toevoegen met kunstmest.
Groeten,
Jeroen
Hallo Jeroen,
misschien wat verkeerd uitgelegd. Ik gebruik geen azijn meer en stelde als hypothese dat het de resterende alcohol in de azijn was die een slechte invloed had.
Daar azijn meestal maar azijnzuur, water en een rest van alcohol bevat, ging ik er van uit dat het de alcohol was die nefast was voor de C. acaule's die ik al geprobeerd had. Ik heb er geen idee van hoe snel alcohol afbreekt in de bodem en hoeveel tijd het neemt vooraleer de planten deze uit de bodem kunnen opnemen. Bepaalde plantenweefsels kunnen idd goed tegen alcohol, maar wortels nemen deze op, waarbij dit inwendig verdeeld wordt over de plant.
Nu, voor mijn gevoel was het gebruik van azijn dé fout die er voor zorgde dat ze stierven. Ik had de azijn telkens voldoende verdund en van het water telkens op voorhand de pH gemeten.